Den Heijer uw kelderspecialist in den Haag

Kelder lekkage en drukkend water.

Water in de kelder wordt veroorzaakt door drukkend of doorslaand water welke in vloeibare vorm door de muur of vloer heen dringt.Drukkend water veroorzaakt vaak plasvorming en/of overlast door het vollopen van een kelder, souterrain of andere ruimte.

Hoe wordt een kelder lekkage bestreden?

Elke vorm van kelder lekkage wordt min of meer hetzelfde bestreden. Hiervoor zijn materialen beschikbaar welke binnen enkele seconden verharden en direct in droge vorm op de lekkage worden aangebracht. Hierna is het van belang om deze handeling af te maken met vervolgende maatregelen om te voorkomen dat de tijdelijke stop springt en er opnieuw begonnen moet worden. In extreme situatie`s worden ook weleens zwellende rug vullingen toegepast om de extreme druk voor enkele minuten te verlichten zodat het water gestopt kan worden. Dit zijn vaak erg stressvolle situatie`s die niet altijd in één keer slagen waardoor herhaling noodzakelijk is. Tijdens het gratis onderzoek in uw kelder worden de soorten aangetroffen lekkage`s met u besproken en uitgelegd. Wij vinden het fijn wanneer het duidelijk voor u is waarom uw kelder lekt en wat hier aan te doen is.

Zijn er verschillende soorten kelder lekkage`s?

 

Kelder lekkage`s zijn in te delen in drie categorieën:

1. Zwetend water wat zeer langzaam door de muur of vloer heen drukt tot druppelvorming komt en zo langzaam een plasje veroorzaakt.

2. Matig drukkend water wat in een zichtbare straal langs de muur loopt of uit de vloer welt.

3. Hard drukkend water wat in een harde straal uit de muur of vloer komt, of opwelt uit vloeren waarin zich doorvoeren of gaten bevinden. Bij de laatste vorm is het niet ongebruikelijk dat er honderden liters water per uur naar binnen komen. Vaak zijn dit lekkage`s in ruimte`s welke diep onder de grond liggen en waarin geboord is of funderingswerk heeft plaatsgevonden.

Hoe wordt een dergelijke kelder lekkage afgewerkt?

Wanneer na de werkzaamheden en een controle periode zeker is dat de lekkage gedicht is kan met enkele aanvullende afdichtingen een extra veilheidsmarge worden ingebouwd. Hierna kan de muur of vloer afhankelijk van de ruimte waarin deze zich bevind op elke gewenste manier worden afgewerkt. Ook hierin staan wij u bij met advies en uitleg over de verschillende mogelijkheden.

Heeft uw nog vragen over uw kelder lekkage?

Bel ons dan op 070 763 5122

Of stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vraag hier geheel vrijblijvend uw kelder offerte aan