Den Heijer uw kelderspecialist in den Haag

Wat zijn vochtschermen?

Vochtschermen zijn oppervlakte afdichtingen voor muren en vloeren. Vochtschermen worden toegepast om water dat verspreid over een groter oppervlak doordringt tegen te houden.

Wanneer worden vochtschermen toegepast?

Vochtschermen worden in de meest uiteenlopende situatie`s toegepast. Soms als hoofd afdichting, soms als aanvullende afdichting. Over het algemeen genomen worden vochtschermen aan de binnenzijde van een constructie toegepast op muren en vloeren.

Hoe werken vochtschermen?

Een vochtscherm wordt opgebouwd uit meerdere lagen waarbij het minimum 2 lagen is. Afhankelijk van de gewenste eigenschappen kan dit opgebouwd worden tot 5 lagen. Bij twee tot drie lagen zijn de schermen waterdicht maar dampdoorlatend (ademend). Wanneer dit niet gewenst is wordt het scherm verder opgebouwd zodat het scherm damp- en waterdicht is. Afhankelijk van de opbouw zijn de door ons toegepaste vochtschermen waterdicht tot 13 bar waterdruk. Vochtschermen kunnen na droging afgewerkt worden met een saneermortel welke als eindafwerking dient en over aanvullende vochtregulerende eigenschappen beschikt. Wanneer estethische eisen niet gesteld worden is een eindafwerking niet noodzakelijk.

Kunnen vochtschermen overal toegepast worden?

Bijna overal. Vochtschermen vereisen een draagkrachtige minerale ondergrond welke bij voorkeur bestaat uit metselwerk of andere niet afgewerkte stabiele ondergrond. In het merendeel van de situatie`s worden vochtschermen binnen toegepast om bestaand of verwacht drukkend water tegen te houden. Voor het direct stoppen van drukkend water zijn vochtschermen niet geschikt. Zie hiervoor drukkend water.

Vraag hier geheel vrijblijvend uw kelder offerte aan